Zabeel Park

Zabeel Park

Zabeel Park is een stedelijk openbaar park in de wijk Zabeel in Dubai. Het wordt begrensd door de Sheikh Rashid Road in het noorden, de Sheikh Khalifa bin Zayed Road in het noordwesten, terwijl de Sheikh Zayed Road door het zuiden snijdt. Het park is verdeeld in verschillende sectoren die met elkaar zijn verbonden door voetgangersbruggen en er zijn meerdere toegangspoorten. Zabeel Park ligt tussen Al Karama en het Dubai World Trade Centre en beslaat een groot deel van het Al Kifaf-gebied.Het park is de thuisbasis van een van de topattracties van het gebied, de Dubai Frame.

Zabeel Park

Parkfaciliteiten:

Zabeel Park heeft een oppervlakte van 47,5 hectare, ongeveer gelijk aan 45 voetbalvelden.. Het park is een van de grootste en meest bezochte parken van de stad en is een populaire plek voor sport en livemuziek. Het park heeft verschillende recreatieve voorzieningen, waaronder een trimbaan van 4,3 km aan de rand van het park, voetpaden, BMX-baan, skateboardpark, barbecue- en picknickplaatsen, een roeivijver, restaurants aan het meer, schaatsen, een mini-cricketveld en golfterrein, schaduwrijke zitplaatsen en speelplaatsen voor kinderen en de lluminated garden. Er is ook een tentoonstellingsruimte, gebedsruimtes en een fitnesscentrum. Het park heeft een op technologie gebaseerd thema, met drie zones (de Alternative Energy Zone, Communications Zone en de Techno Zone) met educatieve en interactieve displays. Het biedt ook een 3D-bioscoop voor edutainmentactiviteiten.

Openingstijden park:

Zondag t/m woensdag: van 8u tot 22u
Donderdag, vrijdag, zaterdag en feestdagen: van 8.00 uur tot 23.00 uur
Tijdens de Ramadan: van 12.00 uur tot 23.00 uur

Entreeprijzen:

AED5 per persoon
Gratis voor kinderen onder 2 jaar oud.

Park Locatie:

World Trade Center, in het hart van de wijk Zabeel in Dubai . Het park bereikbaar vanaf de rode metrolijn van Dubai via het nabijgelegen station Al Jaffliya.

Boek alvast tickets voor tours