Tips om te ontsnappen aan de toeristische drukte in Dubai

Tips om te ontsnappen aan de toeristische drukte in Dubai

Niets is vervelender op vakantie dan lange rijen, volle trottoirs en drukke restaurants waar je jezelf niet eens kunt horen praten. Het emiraat Dubai is een toeristische bestemming geworden en brengt bezoekers van over de hele wereld naar de stad. Tijdens het hoogseizoen zijn de vluchten vol, de hotels volgeboekt, is het verkeer traag en zijn de meeste bezienswaardigheden in Dubai druk en hebben lange wachtrijen. Daarom zou het handig zijn om een ​​paar tips te kennen om aan de drukte te ontsnappen en Dubai op de meest efficiënte en probleemloze manier te zien.

Boek vooruit

De topattracties van Dubai, zoals Burj Al Arab en Burj Khalifa, zijn allemaal erg populair, vooral tijdens het hoogseizoen, dus het is aan te raden om van tevoren toegangskaarten te reserveren. Door van tevoren te boeken, kun je meestal tijdvakken selecteren voordat ze zijn volgeboekt, waardoor je tijd en moeite bespaart terwijl je in de stad bent. Daarnaast geven sommige vooraf gekochte tickets je ook skip-the-line toegang, zodat je minder tijd kwijt bent aan wachten in rijen buiten. Je kunt je tickets vooraf boeken bij Getyourguide.nl.

Bezoek ongewone attracties

Er is niets mis met het bezoeken van de belangrijkste attracties van Dubai, zoals de Wild Wadi. Het bezoeken van dergelijke attracties kan echter gepaard gaan met lange wachtrijen en drukke ruimtes. Dus als je de drukte echt wilt vermijden, kun je ook het bezoeken van ongewone attracties toevoegen aan je ‘wat te doen in Dubai’ lijst. Deze niet-toeristische ervaringen geven je de kans om het meeste uit je tijd in de stad te halen en de kans te krijgen om Dubai vanuit een heel andere hoek te zien. Of ga naar een van de vele parken die ruim zijn en voldoende plek hebben.

Vermijd het bezoeken van de grote shopping malls 

Grote malls zoals de Dubai Mall of de Mall of the Emirates zijn misschien wel een van de plaatsen die je wilt vermijden als je niet wilt verdwalen in de massa. Je kunt beter winkelen in een van de middelgrote malls van de stad, zoals de Mercato Mall of de Wafi Mall. Bovendien zullen kleinere malls niet zo druk zijn als de grotere of grote malls, waardoor ze een optimale plek zijn om te winkelen en tegelijkertijd drukte te vermijden. Bovendien bieden kleinere malls vaak aanbiedingen en kortingen die je nergens anders vindt.

Plan het winkelen

Malls zijn een weekendfavoriet voor inwoners van Dubai. In het weekend zijn de meeste winkelstraten in Dubai vol met mensen die winkelen, eten of gewoon rondlopen, op zoek naar iets om de tijd te doden. Winkelen op weekdagen of ’s ochtends vroeg kan minder hectisch zijn.

Boek alvast tickets voor tours