Safa Park

Safa Park

Nooit is een park in verband gebracht met zijn naam in Dubai zoals Safa Park, aangezien de sereniteit die het overspoelt een duidelijke indicatie is van dit feit. Safa Park is een van de eerste parken van Dubai, en bevindt zich in Bur Dubai op het kruispunt van vier straten, waaronder twee hoofdstraten, het tweede knooppunt van Sheikh Zayed Road tegenover het Water Canal en Al Wasl Road, tegenover Al Safa Library en de Union Cooperative Society.

Safa Park, een van de populairste parken van Dubai, is een rustig heiligdom midden in de stad. Hoewel het park wordt begrensd door de drukke Sheikh Zayed Road, biedt het een complete ontsnapping aan de drukte van Dubai. Het is een rustige plek waar mensen boeken komen lezen in geheime tuinen en hardlopers over de baan rennen.

Safa Park dubai

Balspelen, barbecues en picknicks in Safa Park

Terwijl de lokale bevolking regelmatig gebruik maakt van de sportfaciliteiten, waaronder tennis- en basketbalvelden, bruist het park ook van vakantiegangers. Je zult een enorm scala aan nationaliteiten tegenkomen die naar deze groene plek gaan om te genieten van het prachtige uitzicht op Downtown Dubai en het Dubai Water Canal. Huur een fiets voor een paar dirham en verken het park of geniet van een rustige middag in het groen. Gezinnen bezoeken Safa Park om te picknicken en maken gebruik van de permanente barbecues die langs de rand van het park zijn opgesteld.

Met alle faciliteiten voor een dagje uit met het gezin, is Safa Park een bestemming die de moeite van een dag waard is. Het leeft van ’s ochtends tot’ s avonds, vooral in het weekend. De meeste attracties zijn voor iedereen toegankelijk en het park is ontworpen om tegemoet te komen aan mensen met speciale behoeften, ook wel ‘vastberaden mensen’ genoemd in de VAE.

Openingstijden park:

Zondag t/m woensdag: van 8u tot 22u
Donderdag, vrijdag, zaterdag en feestdagen:
van 8.00 uur tot 23.00 uur
Tijdens de heilige maand Ramadan: van 12.00 uur tot 23.00 uur

Entreeprijzen:

AED 3 per persoon
Gratis voor vastberaden mensen en kinderen jonger dan 2 jaar.

Boek alvast tickets voor tours