Safa Park

Safa Park

Safa Park is een heiligdom midden in de stad. Ondanks dat het wordt begrensd door de drukke Sheikh Zayed Road, is het een rustige plek waar mensen boeken komen lezen in geheime tuinen en hardlopers rond de baan joggen. Terwijl de lokale bevolking regelmatig gebruik maakt van de sportfaciliteiten, waaronder tennis- en basketbalvelden, bruist het park ook van nieuwe bezoekers. Safa Park is een van de eerste parken die tegelijkertijd met Mushrif Park werd ingehuldigd. 

Je zult een enorm scala aan nationaliteiten tegenkomen die naar deze groene plek gaan om te genieten van het prachtige uitzicht op Downtown Dubai en het Dubai Water Canal. Huur een fiets voor een paar dirham of geniet van een rustige middag in het groen. Gezinnen bezoeken Safa Park om te picknicken en maken gebruik van de barbecues die langs de rand van het park zijn opgesteld.

Safa Park is een ideale bestemming om de dag door te brengen, vooral in het weekend. Er hebben in de loop der jaren grote upgrades plaatsgevonden. De meeste attracties zijn voor iedereen toegankelijk en het park is ontworpen met het oog op bezoekers met speciale behoeften – in de VAE ook wel ‘vastberaden mensen’ genoemd.

Safa Park

Parkfaciliteiten en -services:

Speelplaatsen voor kinderen
Park theater
Atletiekbaan
Gratis speeltuinen voor parkbezoekers (basketbal)
Gebedsruimten
Restaurants en cafetaria’s
Openbare voorzieningen (toiletten)
Gratis parkeren voor parkbezoekers

Openingstijden park:

Zondag t/m woensdag: van 8u tot 22u
Donderdag, vrijdag, zaterdag en feestdagen: van 8.00 uur tot 23.00 uur
Tijdens de heilige maand Ramadan: van 12.00 tot 23.00 uur

Entreeprijzen:

AED 3 per persoon
Gratis voor vastberaden mensen en kinderen jonger dan 2 jaar.

Park Locatie:

Bur Dubai-gebied

Boek alvast tickets voor tours