Nachtclubs en het nachtleven in Dubai

Het diverse en gevarieerde nachtleven van Dubai heeft veel te bieden op het gebied van entertainment tot laat op de avond en het emiraat herbergt regelmatig enkele van de meest gevraagde artiesten ter wereld, waaronder DJ Tiesto, David Guetta, Carl Cox of 50 Cent en meer die wekelijks Dubai bezoeken.

Regels voor het uitgaan

Er is een breed scala aan bars en nachtclubs in Dubai, maar vanwege de verschillende licentiewetten in de VAE bevinden de meeste hiervan zich binnen of zijn verbonden met hotels. De wettelijke minimumleeftijd voor alcoholconsumptie in Dubai is 21 jaar en nachtclubs houden zich altijd aan deze regel. Voor bezoekers is een paspoort een acceptabel identiteitsbewijs, terwijl voor ingezetenen een Emirates-ID of een rijbewijs volstaat. Als je van plan bent alcohol te drinken, neem dan een taxi naar huis of waar je ook heen wilt; de VAE hanteert absoluut een nultolerantiebeleid ten aanzien van rijden onder invloed en de politie is zeer waakzaam; gepakt worden garandeert gevangenisstraf.

Openingstijden nachtclubs

Aangezien de reguliere werkweek op zondag begint en op donderdag eindigt, zijn de meeste clubs het drukst op donderdag en vrijdag. Dit is het geval, afgezien van de vele populaire hotspots die een ladies ‘night organiseren, dit vindt meestal plaats op dinsdag of woensdag en hierdoor komen vrouwen gratis binnen en krijgen ze zelfs gratis drankjes en eten aangeboden. Hoewel de meeste clubs rond 21.00 uur opengaan en doorgaans om 03.00 uur sluiten, zijn er bepaalde clubs die open blijven tot 04.00 uur. Dit komt meestal doordat een speciale licentie wordt verleend.

Op het moment stopt de muziek en gaan de lichten aan. Abrupt. Er worden blijkbaar hoge boetes opgelegd aan het etablissement als de muziek zelfs seconden na de gong doorgaat. Controleer tijdens de ramadan of ze open zijn. Velen zullen gesloten zijn, en degenen die open zijn, zullen erg ingetogen zijn – dan is livemuziek of dansen niet toegestaan.

Deurbeleid bij nachtclubs in Dubai

Zoals in de meeste landen, zullen vrouwen en stellen het gemakkelijker hebben om naar een nachtclub in Dubai te gaan dan mannen (solo of in groepen). Als je een man bent, dan kun je misschien een paar vriendelijke vrouwen in de rij van nachtclubs overtuigen dat je samen als “koppel” naar binnen gaat. Een paar clubs in Dubai hebben uitsmijters die zullen zeggen dat je niet op de lijst staat als je er naar hun mening niet goed uitziet. Er kan echt een lijst zijn – je kunt altijd proberen vooruit te reserveren. In sommige van de sjiekere nachtclubs in Dubai moet je misschien een tafel en een fles reserveren. Sommige clubs staan toegang toe of weigeren mensen in overeenstemming met willekeurige huisregels. Mannen die lokale kleding dragen zullen meestal de toegang worden geweigerd. Niet vanwege nationaliteit, maar omdat het blijkbaar tegen de wet is om lokale kleding te dragen in bars en nachtclubs in Dubai. Hetzelfde geldt vermoedelijk voor vrouwen in abaya’s. Tijdens de ramadan wordt je mogelijk gevraagd wat voor religie je hebt. Moslims wordt verzocht de nachtclubs en bars van Dubai niet binnen te gaan.

Boek alvast tickets voor tours