Love Lake Dubai

Love Lake Dubai

Er is geen tekort aan bezienswaardigheden om te bezoeken in Dubai. Elk jaar openen er meer en meer wonderen die ons allemaal verrassen. Behalve de hoogste gebouwen en grootste malls zijn er ook natuurlijke attracties. Waar denk je aan als je denkt aan de groenste plekken in Dubai? Er zijn veel groene parken in de stad, maar er is een nog groenere en romantischere plek in Dubai: Love Lake. Love Lake  bestaat uit twee meren die zich vormen als gigantische ineengestrengelde harten. Voor degenen die romantisch van hart zijn, zal geen van de attracties van Dubai te vergelijken zijn met dit verbazingwekkende hartvormige meer in Dubai, dat zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is.

Dit verborgen juweeltje, weggestopt in het midden van de woestijn en dicht bij de Al Qudra Lakes in Dubai, is meteen populair geworden sinds de kroonprins van Dubai, sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, er een foto van deelde op Instagram.

Love Lake

Love Lake Dubai

Het gigantische Love Lake van 550.000 vierkante meter is geopend in november 2018. Het kunstmatige meer is zorgvuldig ontworpen en is ongetwijfeld een van de innovatieve attracties in Dubai. Omdat het ver weg is van de stad, is het zo vredig en sereen.  Onnodig te zeggen dat het absoluut zijn titel als de meest romantische bestemmingen van het land eer aan doet, waardoor het ideaal is voor iedereen die wat rustige quality time wil doorbrengen met vrienden, dierbaren en natuurlijk met je geliefde.

Als je het meer nadert, zal een houten bord met ‘Love Lake’ je welkom heten in deze attractie. Je kunt Love Lake betreden via een van de twee poorten. De omgeving van het meer is favoriet bij outdoorliefhebbers. Maar als je de exacte hartvorm van Love bent gaan zien Lake (perfect geaccentueerd met bomen die zo zijn gerangschikt dat je het woord ‘Love’ leest), dan is het goed om te weten dat dit alleen van bovenaf te zien is.

Dat gezegd hebbende, je zult niet teleurgesteld zijn tijdens de tijd die je hier doorbrengt. Het weelderige eiland is overal bezaaid met houten hartframes en borden met het symbool van het hartvormige meer en omvat ook koele rustplaatsen aangevuld met zitgelegenheid – allemaal afgewerkt met milieuvriendelijke materialen. Bovendien vindt je er zelfs unieke waterbakken van bamboe met kranen in traditionele stijl die aan de bomen zijn bevestigd.

Wat te doen bij Love Lake?

Love Lake Dubai

Bekijk een grote verscheidenheid aan planten, bloemen, bomen en struiken

Love Lake is misschien omgeven door zand, maar het is een ware oase midden in de woestijn, dankzij een ontzagwekkende verzameling bloemen, planten en bomen. Je vindt hier kleurrijke bloemen, waaronder rode begonia gerangschikt in hartvorm, naast honderdduizenden struiksoorten plus meer dan 16.000 bomen.

Ontdek meer dan 150 soorten vogels

De adembenemende omgeving van Love Lake is ook favoriet bij verschillende soorten vogels. Het is dus zeer waarschijnlijk dat je adelaars, eenden, zwanen en valken zult zien, naast vele andere vogels.

Geniet van een wandeling in het ondiepe water

Een must-ervaring is een wandeling door het koele ondiepe gedeelte van het meer, omdat je hierdoor op de meest opwindende manier kunt genieten van de ongeëvenaarde sereniteit en allure van de regio.

Leg een fantastisch uitzicht op de zonsondergang vast

Love Lake heeft alles in huis om je insta-feed de broodnodige boost te geven. En om nog maar te zwijgen van het uitzicht op de zonsondergang, dat je een aantal fantastische kiekjes zal geven tegen de perfecte met liefde gevulde achtergrond.

Kijk naar kleurrijke vissoorten

Er is een speciaal gedeelte in het meer dat een breed scala aan kleurrijke vissen herbergt. Zie goudvissen en andere verbazingwekkende vissoorten terwijl deze uitbundig rondzwemmen.

Love Lake Dubai

Love Lake toegangsprijs en locatie

Love Lake is gratis te bezoeken. Wat betreft de locatie, het bevindt zich in de Al Salam-woestijnregio in Dubai en is ongeveer 10 minuten verwijderd van het charmante Qudra-meer.

Boek alvast tickets voor tours