Het Sheikh Saeed Al Maktoum House

Het Sheikh Saeed Al Maktoum House

Het Sheikh Saeed Al Maktoum House – een populaire erfgoedplek in Dubai – is vernoemd naar de laatste heerser van Dubai die hier woonde en geeft je een fascinerende blik op de geschiedenis van de regio. Het huis is in 1896 gebouwd als residentie van de voormalige koninklijke heerser van Dubai en is nu omgebouwd tot een bekend museum. Je wordt teruggevoerd naar een wereld vóór olie, en krijgt te zien hoe de regerende familie van Dubai hun tijd doorbracht. Als je een vakantie naar Dubai plant, is het de moeite waard om  een bezoek te brengen aan het Sheikh Saeed Al Maktoum House. Het historische huis is gelegen in de wijk Shindagha in de buurt van Dubai Creek

Wat kun je verwachten?

Het Shindagha Museum heeft verschillende oude relikwieën die het leven en de tijden van de heersende Al Maktoum-familie uitbeelden. Dit voormalige koninklijke huis, een van de beste musea in Dubai, herbergt verschillende exposities waar je artefacten, documenten, schilderijen, postzegels, sieraden, zeldzame foto’s en andere historische voorwerpen kunt zien, die een unieke blik geven in het historische verleden van het emiraat.

Het Sheikh Saeed Al Maktoum House

Ontdek de architectuur

Het huis is gebouwd met extreem dikke muren om het koel te houden. Tegenwoordig is het volledig voorzien van airconditioning, waardoor het het ideale huis is voor het tentoonstellen van Arabische schilderijen, litho’s en kunstvoorwerpen. De architectuur van het Sheikh Saeed Bin Maktoum House dateert uit de 19e eeuw. De traditionele stijl van het gebouw wordt gekenmerkt door zijn gewelfde hoge balkenplafonds, gebeeldhouwde ramen en gewelfde deuropeningen. De hele structuur wordt geflankeerd door vier gigantische windtorens die bekend staan ​​als Barjeel. Ideaal voor elke cultuurliefhebber die meer wil weten over de geschiedenis van Dubai.

In het roze

Merk je een roze gloed op als je er rondloopt? Dat is het koraal. Het huis is gebouwd met koraal behandeld kalk en gips, de standaard bouwmaterialen van vroeger. Het koraal geeft het hele gebouw een roze tint – met name de schemering is een prachtige tijd om het te zien.

Waar is het Sheikh Saeed Al Maktoum House?

Het Sheikh Saeed Al Maktoum House bevindt zich in het historische district Shindagha aan de Bur Dubai kant van de Dubai Creek.

Boek alvast tickets voor tours