Dubai Weer – Het reisweer aan de Perzische Golf

Dubai Weer - Het reisweer aan de Perzische Golf

Blauwe luchten, zonneschijn en zwemweer – daar kun je in Dubai altijd op vertrouwen! Het hete en subtropische klimaat maakt de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten het hele jaar door een reisbestemming – onaangename verrassingen in de vorm van grillig weer zijn uitgesloten! Als je naar Dubai reist, kun je je warme truien gerust thuis laten. De meest populaire reistijd is de “winter” van oktober tot april. De gemiddelde temperaturen tijdens deze maanden liggen tussen de 25 ° en 35 ° Celsius – ideaal voor zon-hongerige Midden-Europeanen! Je kunt vertrouwen op het weer in Dubai.

De seizoenen in de Golf – Dubai weer gemiddeld

Er zijn twee seizoenen in Dubai, winter en zomer. Voor Dubai vakanties is de winter het aangenamere seizoen. Het seizoen loopt van november tot april en de gemiddelde temperatuur is 25 ° tot 35 ° Celsius. De winter is ook het moment waarop het theoretisch kan regenen. Je kunt je paraplu gerust thuis laten, want in Dubai regent het gemiddeld maar vier dagen per jaar. ’s Avonds kan het in Dubai fris worden – in de winter dalen de temperaturen tot 10 ° Celsius. Een lichte jas is hier op zijn plaats. De winter van november tot april is ook de tijd van het jaar waarin Dubai de grootste verscheidenheid aan evenementen en culturele programma’s biedt. 

Laagseizoen in Dubai: zomer! Het duurt van mei tot oktober en is zo heet met temperaturen tot 50 ° celsius dat bezoekers de metropool Dubai in deze tijd van het jaar liever vermijden. Als je toch komt, kun je tijdens je vakantie in Dubai je toevlucht zoeken in hotels en malls met airconditioning. Vakantiegangers die van warmte houden en geen gezondheidsbeperkingen hebben, kunnen in deze tijd van het jaar echte koopjes vinden in Dubai, omdat hotels en autoverhuurbedrijven dan hun prijzen verlagen.

Gegarandeerd zwemplezier – de watertemperatuur in Dubai

Slechts ongeveer 30 minuten rijden van Dubai Airport liggen de grote hotels aan het prachtige strand van Jumeirah. Dankzij het constante weer in Dubai zijn de gemiddelde watertemperaturen 22 ° C in januari tot 32 ° C in augustus. In de zomer koelen de watertemperaturen in Dubai nauwelijks af, maar op de stranden staat altijd een aangenaam briesje. Normale badkleding is toegestaan ​​op de stranden van het hotel. Topless en naakt zwemmen is echter in strijd met de wet en zal worden bestraft.

Dubai – de perfecte vakantiebestemming

Dubai is geografisch gunstig gelegen tussen Europa en Azië en is met het vliegtuig in een paar uur te bereiken. Een van de bekendste attracties is Dubai World, een kunstmatige eilandengroep gerangschikt in de vorm van een wereldkaart. Het ligt ongeveer vijf kilometer voor Dubai Beach Jumeirah. Misschien wel de mooiste vakantie in Dubai is een avondboottocht op Dubai Creek, wanneer de hele stad in het licht schijnt.

Boek alvast tickets voor tours