Dubai Marina Walk

Dubai Marina Walk

Het Dubai Marina gebied is altijd al favoriet geweest bij de inwoners en toeristen van de stad – vanwege de torenhoge gebouwen, luxe appartementen en diverse voorzieningen. Maar het juweel in de kroon van Dubai Marina is zonder twijfel de bruisende promenade, de Dubai Marina Walk. Dubai Marina Walk is echt een must-visit bestemming in de stad, en zit boordevol dingen om te doen en te zien!  

Ga lekker eten

Wanneer het lunchtijd is, of misschien zelfs brunch, zul je honger krijgen na een paar uur wandelen, dus ga naar de promenade van Dubai Marina waar er veel cafés en restaurants zijn voor elke smaak en elk budget.  Bij de Dubai Marina Walk restaurants kun je buiten eten met uitzicht op de prachtige jachthaven.

Geniet van evenementen

Openbare evenementen vinden altijd plaats rond de Dubai Marina Walk en met name op de ruime Cobblestone Boulevard. Zoals veel bezoekers je na ervaring uit de eerste hand zouden vertellen, is wandelen in het drukke gebied een echte uitdaging tijdens het weekend, en vooral op vrijdag en zaterdag. Veel toeristen vinden dat doordeweeks door het gebied wandelen een beter idee is, en ze nemen een taxi of bus om verkeersproblemen en parkeerproblemen te vermijden.

Shoppen

covent garden market

Om te winkelen, ga je naar de Dubai Marina Mall naast Pier 7. Deze kleine en ontspannen mall herbergt bekende high street fashion-merken, beauty-merken, elektronica- en woondecoraties. De Covent Garden Market is een mooi alternatief voor de high-end mode en glamour van de mall. In plaats daarvan verkopen ze handgemaakte sieraden, unieke zepen, lokaal gemaakte kleding en ambachtelijk gemaakte souvenirs. Een uniek vervaardigd stuk mee naar huis nemen is een mooie manier om je reis te herdenken. De markt is geopend van oktober tot april.

Wandel of fiets

De promenade heeft brede wandelpaden omzoomd met weelderige palmbomen en aangelegd groen. Samen met een levendige sfeer en een prachtig uitzicht op de jachthaven en glinsterende wolkenkrabbers, is het de perfecte plek voor een wandeling met dierbaren. Er zijn fietsverhuurders bij de Dubai Marina Walk zodat je je ook fietsend over de promenade kan verplaatsen. Houd de stands van de fietsverhuurders in de gaten, verspreid over de hele jachthaven promenade.

Speelterrein op Dubai Marina Walk

Laat de kinderen zich uitleven op de boulevard! Er zijn verschillende speelplaatsen voor kinderen verspreid over de promenade, compleet met glijbanen, schommels en klimrekken! Deze speelruimtes zijn omzoomd met banken waar mama’s en papa’s kunnen ontspannen.

’s Avonds

Hoewel doordeweekse dagen overdag ideaal kunnen zijn in termen van drukte, probeer het gebied ’s avonds te zien, want er zijn een aantal werkelijk prachtige uitzichten op de schemering en de nacht, die de gloed van de stadslichten accentueren in tegenstelling tot een diepe Arabische sterrenhemel.

Boek alvast tickets voor tours