Dubai Frame

Dubai Frame

Dubai Frame, het nieuwste culturele monument van de VAE, is een iconische structuur die een indrukwekkend uitzicht op het oude en nieuwe Dubai ‘omlijst’, en tegelijkertijd dient als een metaforische brug die het rijke verleden van het emiraat verbindt met zijn prachtige heden. Dubai Frame, gelegen in het Zabeel Park, biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad en viert het verhaal van Dubai, van de vroege oprichting tot de ambitieuze plannen voor toekomstige ontwikkeling.

Dubai Frame

Een 360 graden ervaring

Met een adembenemend panoramisch uitzicht, kun je uitkijken naar elk aspect van de stad vanaf een hoogte van 150 meter. Van de oude binnenstad van Deira en het glinsterende water van de Arabische Golf tot de uitgestrekte duinen van de Arabische woestijn en de hoogbouw van Dubai Marina, het geheel van Dubai is zichtbaar vanaf het 360 graden uitkijkpunt van het Frame.

Stap op een glazen brug

De Dubai Frame beschikt over een ultramoderne brug van helder glas als het dwarsframe van de structuur. De 93 meter lange brug verbindt de twee parallelle verticale torens om de vorm van de fotolijst te creëren en heeft een glazen paneel van 25 m². Als je op het kristalheldere glas stapt, krijg je het opwindende gevoel in de lucht te lopen, met een druppel van 150 meter zichtbaar net onder je voeten. Vindt je het eng? Er is niets te vrezen, want het heldere glas is volledig barstvrij en gemaakt van de hoogste kwaliteit materialen.

Dubai Frame

Ontdek het verleden en de toekomst van Dubai

Ontworpen met een knipoog naar zowel het begin van parelduiken in Dubai en de opkomst ervan naar een stadsgezicht, biedt het Frame twee zeer verschillende perspectieven van de stad. Bezoekers die naar het noorden staren, zullen Old Dubai, de met dhow bezaaide Dubai Creek en de omliggende souks zien. In het zuiden kun je genieten van de pracht van het nieuwe Dubai, een ontzagwekkende reeks glanzende wolkenkrabbers, glinsterende jachthavens en andere hoogstandjes van moderne techniek. Vanaf de grond omlijst de gouden, met ijzer bewerkte structuur elk van de twee tableaus perfect – afhankelijk van aan welke kant je staat.

Dubai Frame

Een meeslepende ervaring

De ervaring wordt versterkt door de meeslepende galerij van de Dubai Frame op mezzanineniveau, die gasten door projecties, audio- en visuele presentaties en zelfs geuren en nevels leidt voor een authentieke hervertelling van de oorsprong van de stad. Een ‘Virtual Metropolis’ zal vervolgens gasten door een ‘vortex-tunnel’ stimuleren, alvorens een virtual reality-weergave van de voortdurende evolutie van Dubai en de voorspellingen van experts over de toekomstige groei van de stad te onthullen.

Dubai Frame ligt in het Zabeel Park gate 4

Boek alvast tickets voor tours