Dubai Creek

Dubai Creek

Dubai Creek verdeelt de stad in twee steden, met Deira in het noorden en Bur Dubai in het zuiden. De Creek was een invloedrijk element in de groei van de stad en trok eerst kolonisten aan om te vissen en parelduiken. Kleine dorpjes groeiden al 4.000 jaar geleden langs de creek, terwijl het moderne tijdperk begon in de jaren 1830 toen de Bani Yas-stam zich in het gebied vestigde. Je kunt wandelen langs de grote promenade, of in een rondvaartboot of abra de Creek dieper landinwaarts verkennen.

Dhow Wharfage

De Dhow Wharfage ligt aan de oever van Dubai Creek, ten noorden van de Al-Maktoum-brug. Nog steeds gebruikt door kleine handelaren van de Golf, zijn sommige van de hier verankerde dhows meer dan 100 jaar oud. Je kunt ze bezoeken en kijken hoe vracht wordt geladen en gelost op en van de dhows. Dhow-werkers nodigen vaak bezoekers uit op de schepen voor een rondleiding, waar je inzicht krijgt in het leven van deze traditionele zeilers. Veel van de dhows hier reizen verder naar Koeweit, Iran, Oman, India en naar de hoorn van Afrika. Dit kleine overblijfsel van de traditionele economie van Dubai is nog steeds een bruisende en fascinerende plek om rond te dwalen.

Bur Dubai

Aan de Bur Dubai kant van de Creek, die tegen de wijk Bastakia aanloopt, is de waterkant omgevormd tot de wijk Al Seef, met een promenade aan het water met traditionele koraalblokken en kalkstenen gebouwen, een drijvende markt en winkels die handwerk verkopen. Het is een leuke plek om te wandelen met een prachtig uitzicht op het water.

Om over de Creek te reizen, kun je ofwel een tochtje maken op een van de vele dhows die zijn gerestaureerd als toeristen boten of een abra (kleine houten veerboot) nemen tussen de veerponten op de oevers van Bur Dubai en Deira in de Creek.

Boek alvast tickets voor tours