Wat te doen in Dubai?

Winkelen, restaurants, uitgaansgelegenheden, prachtige stranden, mysterieuze woestijnen en cultureel rijk erfgoed – Dubai is een vakantiebestemming die je niet mag missen, met voor elk wat wils.

Hoewel Dubai bekend staat als een moderne metropool, zijn de culturele attracties de moeite waard en geven ze een kijkje in de geschiedenis van de stad. Hier zijn enkele van de belangrijkste culturele attracties.

Dubai Museum

Het Dubai Museum is gehuisvest in een historisch fort, is chronologisch ingedeeld en bevat een aantal displays die het vroege leven in Dubai weergeven.

Bastakiya

Smalle straatjes, Arabische architectuur en traditionele binnenplaatsen kenmerken dit district, aan de oevers van Dubai Creek. De lanen beschermen kleine kunstgalerijen, cafés en kunstkraampjes tegen de zon.

Safari

Reis door de woestijnen van Oost-Dubai en geniet van de traditionele Arabische gastvrijheid, samen met de volgende adrenaline-aangedreven avonturen: duin rijden in 4×4’s, zandskiën, kameelrijden en het verkennen van wadi’s (droge rivierbeddingen). Woestijnfeesten en bedoeïenen dorpen kunnen ook worden verkend.

Archeologische vindplaatsen

Er zijn enkele locaties in Dubai en die in Jumeirah onthult artefacten die dateren uit de 7e en 15e eeuw.

The Souks

Ooit de enige plek om te onderhandelen en items te kopen, nu een inzicht in het begin van Dubai als handelscentrum, de Gold Souk aan de Deira-kant van de Dubai Creek, is de meest bekende. The Spice Souk, Textile Souk en Perfume Souk zijn niet ver weg.

Bur Dubai Creekside

Een aangename wandeling overdag neemt je mee op een reis om architectuur te waarderen – van modern tot traditioneel en historisch.

Jumeirah-moskee

De Jumeirah moskee is gemakkelijk een van de mooiste in de stad, vooral als het ’s nachts wordt verlicht. Het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding organiseert via zijn programma ‘Open Doors, Open Minds’ rondleidingen door dit gebedshuis.

Jumeirah moskee

Heritage Diving Village

Dit gebied ligt dicht bij zowel het Dubai Museum als Bastakiya en herbergt pottenbakkers, wevers en ambachtslieden.

Ras Al Khor Wildlife Sanctuary

Het reservaat Ras Al Khor Wildlife Sanctuar werd in 1985 opgericht en beslaat 6,2 vierkante kilometer grond. De plek herbergt meer dan 500 soorten flora en fauna, waaronder meer dan 2.000 flamingo’s. De toegang moet van tevoren worden geregeld.

De bezienswaardigheden

The Burj Al Arab, The World, The Palm Jumeirah, Burj Dubai, Ski Dubai – deze bezienswaardigheden van de stad zijn een bezoek waard.

Boek alvast tickets voor tours