Deira

Deira

Deira ligt op de noordelijke oever van Dubai Creek, en de kronkelende straatjes hier onthullen de smeltkroes van verschillende nationaliteiten die Dubai hun huis zijn gaan noemen. Aan de kust laden en lossen oude dhows met moderne banken, hotels en kantoorgebouwen op de achtergrond.

Traditionele Souks

Voor reizigers is Deira het meest bekend om zijn traditionele souks (markten), die op elk moment van de dag druk zijn met het winkelend publiek. Deira Gold Souk is wereldberoemd als de grootste goudbazaar ter wereld. De Deira Spice Souk verkoopt alle denkbare specerijen, met kraampjes vol met zakken wierook, komijn, paprika, saffraan, sumak en tijm, evenals het geurige oud hout, rozenwater en wierook. De vismarkt zorgt voor een veel minder toeristische ervaring.

Architectonische juweeltjes

In de wijk mogen cultuurliefhebbers twee van Deira’s fraai gerestaureerde architectonische juweeltjes niet missen. Heritage House werd gebouwd in 1890 als het huis van een rijke Iraanse koopman en werd later het huis van sjeik Ahmed bin Dalmouk (een beroemde parelhandelaar in Dubai). Tegenwoordig is het een ideale gelegenheid om het interieur van een traditioneel familiehuis te zien. De Al-Ahmadiya School, gebouwd in 1912, is de oudste school in Dubai en is nu een museum voor openbaar onderwijs.

Locatie: Dubai Creek

Boek alvast tickets voor tours