De essentiële gids voor Palm Jumeirah

De essentiële gids voor Palm Jumeirah

Palm Jumeirah is ’s werelds grootste door de mens gemaakte eiland in de vorm van een palmboom. Palm Jumeirah bestaat uit een 2 kilometer lange ‘stam’ en 17 ‘palmbladeren’ met luxe villa’s en privéstranden. De Palm strekt zich 5 km uit in de Arabische Golf en vergde zes jaar om te bouwen.  Het eindproduct beslaat een oppervlakte van 560 hectare, wat overeenkomt met 600 voetbalvelden.

Een wereldwijd icoon

De 17 door de mens gemaakte palmbladen van Palm Jumeirah huisvesten ongeveer 1500 villa’s aan het strand, terwijl meer dan 6.000 luxeappartementen zich op de hoofdstam van het eiland bevinden. De buitenste muur beschermt de halvemaan van de Palm, de thuisbasis van de overgrote meerderheid van de luxe hotels van het eiland, waaronder de wereldberoemde Atlantis, The Palm. Het eiland beschikt over een aantal van Dubai’s beste vervoerinfrastructuur, waaronder een eigen speciale monoraildienst – de eerste in het Midden-Oosten – die passagiers langs de verschillende stations onderweg vervoert.

De essentiële gids voor Palm Jumeirah

Palm is een unieke ervaring

In de zomer is de omgevingstemperatuur van het eiland tot vijf graden koeler dan het vasteland, terwijl de luchtkwaliteit het hele jaar door beter is dankzij de heersende winden op het vasteland. The Palm is ook de thuisbasis van veel van de beste restaurants, bars en recreatieve attracties van Dubai, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als inwoners.

Topattracties zijn onder meer het Aquaventure Waterpark van Atlantis, waar je kunt zwemmen met dolfijnen en waterglijbanen kan afgaan door met haaien gevulde lagunes, terwijl de nieuwe Nakheel Mall en de eet- en entertainmentbestemming Pointe aan het water, met meer dan 100 restaurants en winkels, de aantrekkingskracht van het eiland nog verder vergroten.

Wat je moet weten?
Locatie: Arabische Golf
Totaal gebied: 5,72 vierkante kilometer
Vervoer: Palm Jumeirah Monorail. Dubai Tram tussen Al Sufouh en Dubai Marina. 20 minuten rijden naar Dubai World Central en 25 minuten rijden naar Dubai International Airport.

Boek alvast tickets voor tours