Creek Park

Creek Park Dubai

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt Creek Park direct aan de rand van Dubai Creek, waardoor het zich echt onderscheidt van andere groene ruimtes in de stad. Het is ook het op een na grootste park in Dubai, na Mushrif Park, met uitgestrekte hectares gazons, botanische tuinen en kinderspeelplaatsen.

Leuke gezinsactiviteiten in Dubai

Hoewel deze retraite in het centrum van de stad ligt, kun je genieten van uitgestrekte grasvelden en eindeloze uitzichten op de Creek. Wandel over de promenade, kijk naar de dhows die in het water dobberen of geniet van een show in het theater. Je kunt zelfs het park verkennen door voor een paar dirham een ​​fiets te huren. Er zijn ook tal van gratis barbecueplaatsen verspreid over het park.

Het park omvat diverse entertainment- en recreatievoorzieningen zoals kinderspeeltuinen, een minigolf, een kartbaan, groene ruimtes, picknick- en barbecueplaatsen. Creek Park ook de thuisbasis van Dubai Dolfinarium en de Children’s City.

Kabelbaan

Als je het park vanuit vogelperspectief wilt zien, maak dan een ritje met een kabelbaan in Creek Park Dubai. Het is een rit van 30 minuten en je kunt behalve het park, ook de skyline van Old Dubai en de wolkenkrabbers op Sheikh Zayed Road bekijken.

Creek Park Dubai

Toegangsprijzen voor Creek Park:

AED5 per persoon
Gratis voor vastberaden mensen en kinderen jonger dan 2 jaar

Park Locatie:

Creek Park is gelegen in het hart van Dubai en kijkt direct uit over de Creek vanaf de Bur Dubai kant. Het park strekt zich uit van de Al Maktoum-brug tot de andere kant van de Al Garhoud-brug over een lengte van 2,5 km. Vanaf de Deira-zijde kijkt het park uit op de Dubai Golf Club. Het wordt gescheiden door Dubai Creek, de scheiding van het oude en nieuwe Dubai.

Boek alvast tickets voor tours