Bur Dubai

Bur Dubai
Praktische informatie Dubai

Bur Dubai, gelegen aan de westkant van de Dubai Creek, is een van de oudste wijken van de stad. De  straten weerspiegelen een gevoel van gemeenschapszin die zo typisch is voor de Emirati cultuur. Bezoek Bur Dubai en ontdek de geschiedenis van het Dubai Museum en het Al Fahidi Fort en de historische wijken van Shindagha. Wandel door de steegjes rond de souq en kom dicht bij de lokale bevolking, eetgelegenheden en koop souvenirs in traditionele winkels. Bur Dubai betekent letterlijk het vasteland van Dubai, verwijzend naar de traditionele scheiding van het Bur Dubai gebied van Deira door de Dubai Creek. Kom meer te weten over de beroemdste attracties in Bur Dubai!

Hier enkele dingen om te doen in Bur Dubai

1. Bastakia wijk

Bezoek een van de oudste gebouwen in Dubai, gebouwd in de 19e eeuw door de Perzen. Hier kun je door de steegjes dwalen en verschillende gerestaureerde gebouwen bewonderen, genietend van windtorens, een ingenieuze creatie die functioneerde als ventilatiesysteem.

2. Dubai Museum

Het Dubai Museum, gebouwd in 1799 als verdedigingstactiek tegen een invasie, probeert toeristen onder te dompelen in de cultuur en het erfgoed van de stad. De tentoonstelling biedt je de mogelijkheid om getuige te zijn van de drastische verandering van een woestijn in een bloeiende metropool. Het fort heeft een paar voorbeelden van de traditionele rieten huizen en andere artefacten.

3. Historische wijk Al Fahidi

Al Fahidi is een van de laatst overgebleven sporen van Old Dubai. Het is de thuisbasis van vele gereconstrueerde gebouwen die de traditionele stijl weerspiegelen. 

4. Sheikh Mohammed Centre

Degenen die de cultuur en tradities van de VAE willen leren en begrijpen, moeten naar het Sheikh Mohammed Centre gaan. Geniet van de cultuur, gebruiken en religie van de VAE via een heerlijke culturele maaltijd.

5. Creek Park

Creek park is een van de leukste parken van Dubai en heeft alle faciliteiten van een modern park. Het is een geweldige plek om ’s avonds rond te hangen en te genieten van de rustige sfeer met het gezelschap van mensen van verschillende nationaliteiten.

6. Dubai Dolfinarium

Als enige overdekte dolfinarium in het Midden-Oosten presenteert Dubai dolfinarium verschillende live shows van 11.00 tot 19.00 uur. Zwemmen met dolfijnen is ook mogelijk.

7. The Heritage Village

The Heritage Village is de thuisbasis van de open musea van de Heritage and Diving Villages, naast de huizen van wijlen Sheikhs Saeed Al-Maktoum en Juma Al-Maktoum.

8. Saeed Al Maktoum House

Saeed Al Maktoum House is gebouwd in 1894 en is een ander historisch gebouw in Dubai. Nadat het de residentie was van de Saeed bin Maktoum bin Hasher Al Maktoum, de voormalige heerser van Dubai, is het huis nu omgebouwd tot een museum met artefacten en afbeeldingen van de oude binnenstad van Dubai.

9. Lekker eten

Bur Dubai is een paradijs voor foodies. Eet in de cafeetjes in de Al Fahidi Historical Neighbourhood, of ga naar de bruisende Meena Bazaar dat Little India wordt genoemd en waar de eetgelegenheden kruidige curry’s serveren. 

Boek alvast tickets voor tours