Al Qudra Lakes

Al Qudra Lakes

Bekijk de indrukwekkende skyline van Dubai door je achteruitkijkspiegel, terwijl je een korte rit van 30 minuten naar de Al Qudra Lakes maakt. Je zult versteld staan ​​hoe gemakkelijk je vanuit de drukke stad de woestijnoase kunt bereiken. Deze uitgestrekte kunstmatige meren maken deel uit van het Al Marmoom Desert Conservation Reserve en liggen te midden van de glooiende duinen van de Saih Al Salam woestijn.

Geniet van het uitzicht op de waterkant van de prachtige zonsondergang in de woestijn. Dit is een deel van Dubai waar dieren in het wild te zien zijn in hun natuurlijke habitat, van woestijnvossen tot de oryx, of een van de 170 vogelsoorten die rond de meren leven. Slechts een paar van de soorten zijn zwanen, ganzen, eenden, flamingo’s en meer. Sommige van deze inheemse vogels staan ​​zelfs op de bedreigde lijst, zoals de steppearend en de Aziatische houbara.

Fijnproevers kunnen genieten van een feestmaal bij de nabijgelegen foodtrucks, of proeven van de luxe Arabische keuken op de weg in Bab Al Shams, een vijfsterrenresort in de woestijn in de stijl van een Arabisch fort. Tussen de reeks meren bij Al Qudra kun je ook genieten van een picknick of een ontspannen ritje maken over de Al Qudra-fietsroute.

Al Qudra Cycling Track

Al Qudra Cycling Track is een populaire bestemming onder de avonturiers en fitnessliefhebbers van Dubai. Met 86 km aan parcours en een fantastisch uitzicht op de woestijn, kun je misschien een glimp opvangen van de lokale fauna, waaronder de Arabische oryx. De baan is populair bij zowel professionele als beginnende rijders en wordt bezocht door zowel individuen als groepen vrienden.  Sommigen zeggen dat de beste tijd om te rijden bij zonsopgang is, omdat het uitzicht en het gevoel van de ochtendbries ongeëvenaard zijn – maar de zonsondergangen zijn net zo mooi. Zorg ervoor dat je vooruit plant, want dit gebied heeft weinig taxi’s en een groot deel van de baan is niet verlicht in het donker.

Love Lake

Om een vleugje romantiek aan je dag toe te voegen, ga je naar het nabijgelegen Love Lake. Dit kunstmatige waterlandschap, op slechts enkele minuten van de Al Qudra Lakes, heeft de vorm van twee met elkaar verweven harten en een echt sfeervolle plek om tijd door te brengen – en foto’s te maken – met een geliefde.

Boek alvast tickets voor tours