Al Marmoom Desert Conservation Reserve

Al Marmoom Desert Conservation Reserve

Het Al Marmoom Reserve-project, dat 10 procent van de totale oppervlakte van Dubai beslaat, is het grootste niet-omheinde natuurreservaat in de VAE. Het reservaat is open voor het publiek en is ook de thuisbasis van het grootste hernieuwbare energieproject van de regio, het Mohammed Bin Rashid Solar Park. Al Marmoom Desert Conservation Reserve staat bekend om zijn bewonderenswaardige duurzaamheidsinitiatieven en is rijk aan inheemse flora en fauna.

Het herbergt een van de grootste populaties Arabische oryx in Dubai en de hoogste concentratie grote flamingo’s in de VAE. Met meer dan 40 hectare struikgewas en vruchtbaar gebied, herbergt het reservaat meer dan 204 soorten inheemse vogels, 158 soorten trekvogels, vele andere bedreigde diersoorten en meer dan 10 vierkante kilometer aan meren, die de Al Qudra Lakes omvatten.

Bovendien is er een verscheidenheid aan reptielensoorten te vinden in de verschillende habitats van Al Marmoom. De 3000 jaar oude archeologische vindplaats Saruq Al Hadid, een van de oudste vindplaatsen in het land die dateert uit de ijzertijd, bevindt zich ook in het reservaat, waardoor het een populaire culturele en historische attractie is.

Lees ook: Love Lake Dubai

Al Marmoom Natuurreservaat

Evenementen en activiteiten

Kameelrijden, Arabische Oryx en wilde dieren spotten, vogels spotten. Ook de archeologische vindplaats Saruq Al Hadid, die meer dan 3000 jaar teruggaat tot de ijzertijd, is te vinden in het reservaat

Bezoekseizoen: oktober tot maart
Openingstijden: Zeven dagen per week geopend

Al Marmoom Natuurreservaat
Saih Al Salaam, Al Marmoom, Al Qudra

Boek alvast tickets voor tours