Al Ittihad Park

Al Ittihad Park

Al Ittihad Park is een duurzame, groene oase van 1,1 miljoen vierkante meter in Palm Jumeirah, met meer dan 60 soorten bomen en planten die inheems zijn in de VAE. Het park werd in 2012 geopend als een speciaal eerbetoon aan de natie. ‘Ittihad’ betekent ‘unie’ en het park is gebouwd als een ontspannende plek waar je kunt socializen, wandelen, picknicken, joggen en meer, in een natuurlijke, schaduwrijke omgeving.

Joggingbaan

Blijf fit in een schaduwrijke omgeving op de 3,2 km lange trimbaan die het park omringt. De baan is een van de beste plekken in de stad om buiten te hardlopen of te joggen. Naast hardlopen en joggen, is de baan ideaal voor stevige wandelingen of een informele wandeling in het park, omgeven door weelderige palmbomen.

Inheemse planten

Bekijk verschillende soorten bomen en planten die te vinden zijn in de woestijnen, bergen, wadi’s en kustgebieden van de VAE, waarvan vele medicinaal worden gebruikt en die allemaal minimaal water nodig hebben om te gedijen.

En meer

Al Ittihad Park heeft ook een speeltuin voor kinderen met schommels, glijbanen en andere leuke attracties! Daarnaast kun je winkelen in de Golden Mile Galleria dat is gelegen naast het park. Je honger kun je stillen in een aan eet- en drinkgelegenheden.

Palm monorail Al Ittihad Park

Al Ittihad Park is gemakkelijk bereikbaar via de Palm Monorail en heeft een eigen speciaal station! Je hebt ook toegang tot andere delen van Palm Jumeirah, zoals Atlantis The Palm via de monorail. De monorailbaan loopt dwars door het park en het Ittihad Park-station stopt vlakbij de Golden Mile Galleria.

Boek alvast tickets voor tours