91e Saudi National day in Dubai

91e Saudi National day in Dubai

Ter ere van de Saudi National Day feestdag op 23 september zullen er in heel Dubai speciale vieringen plaatsvinden. De festiviteiten van dit jaar zullen een geweldige line-up van evenementen bevatten die de reputatie van Dubai als de nummer één retail- en entertainmentbestemming laten zien met speciale evenementen die speciaal zijn gecreëerd voor bezoekers. Op de 91e Saudi National Day zullen alle malls, winkels en bezienswaardigheden die deelnemen aan de evenementenkalender alle belangrijke gezondheids- en veiligheidsregels volgen, inclusief het te allen tijde dragen van mondkapjes en sociale afstand nemen. Hier de belangrijkste activiteiten die in de stad plaatsvinden:

Evenementen

● Enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Dubai worden op 23 september verlicht in de kleuren van de Saoedi-Arabische vlag om de eenheid te vieren. Vanaf 20.00 uur wordt de Burj Khalifa verlicht met de KSA-vlag, terwijl de Dubai Fountain een speciaal gechoreografeerde show zal uitvoeren met watershows vergezeld van het Saoedische volkslied. Het Burj Al Arab Hotel in Jumeirah zal om 20.30 uur ook drie minuten durende vuurwerkshows organiseren en The Frame in Zabeel Park baadt in groen licht. De IMAGINE Show in Dubai Festival City Mall zal vanaf 19.30 uur een speciaal optreden geven voor KSA National Day met projecties, animaties en meer. De Palm Fountain in The Pointe op Palm Jumeirah zal de toeschouwers verbazen met zijn eigen display dat elk uur vanaf 20.00 uur wordt herhaald. Ook de buitenkant van het Museum of the Future en Ski Dubai wordt groen verlicht.

● Om de Nationale Dag van KSA te vieren, is de toegang tot de Dolphin & Seal Show in het Dolfinarium van Dubai van 23 t/m 25 september voor de helft van de prijs. Klanten kunnen de actiecode DTCM50 online gebruiken om de besparingen toe te passen.

91e Saudi National day in Dubai

Shows & Activiteiten

● Het comedy-instituut van Dubai, The Laughter Factory, keert op 24 september terug op het podium met een live stand-upshow in het Dukes The Palm hotel. De Ierse komiek Danny O’Brien wordt vergezeld door de Amerikaanse stand-ups Rob Ryan en Gabriel Rutledge. 

● The Theatre at Mall of the Emirates zal op 24 en 25 september een uitvoering van het toneelstuk Louna Go Go Sailors opvoeren. De vrolijke musical is ideaal voor kleintjes van 1 tot 10 jaar en zit boordevol mogelijkheden om mee te dansen en mee te zingen. 

● Bezoekers en bewoners die graag de natuur willen verkennen, kunnen op 24 september deelnemen aan de Mantra X Hatta Race bij Hatta Water Dam. De race bestaat uit 800 meter zwemmen, 1,5 kilometer kajakken, 15 kilometer wandelen/rennen en 30 kilometer fietsen. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om alleen of in een team van vier te strijden en moeten in het bezit zijn van een basis EHBO-certificaat om deel te nemen. De race is geschikt voor zowel beginnende als ervaren avontuurlijke racers. 

● Het grootste handgemaakte kunst-, mode- en ambachtsevenement van de VAE, de ARTE-markt, zal op 24 september een bezoek brengen aan Times Square Centre als onderdeel van het Dubai Home Festival en de KSA National Day-vieringen van dit jaar. ARTE, een afkorting voor ‘Artisans of the Emirates’, promoot kunst, design, mode, ambacht en food, allemaal handgemaakt in de VAE door de verkopers van de markt. Een geweldige plek om unieke, eenmalige items  te kopen, evenals geweldige ontwerpinspiratie, de ARTE-markt is open van 10.00 tot 18.00 uur.

● Fight-fans zijn uitgenodigd voor het mixed martial arts-evenement Matrix Fight Night dat op 24 september plaatsvindt in de Como Garden van Palazzo Versace Dubai. Bij de laatste confrontatie zullen getalenteerde vechters de ring betreden voor een reeks spannende MMA-wedstrijden. Hoogtepunten zijn onder meer een vrouwengevecht tussen Puja Tomar en Jojo Rajakumari. Tijdens het evenement zal ook  Anshul Jubli het opnemen tegen Farhad Hazratzada.

● ’s Werelds grootste klassieke muziekshow, het InClassica International Music Festival, komt op 24 september naar Dubai. Russische cellist Alexander Knyazev zal optreden in de Coca-Cola Arena, samen met het Russian National Orchestra en de beroemde Britse dirigent Alexander Shelley.

● Op 23 september speelt het Junction theater Shakespeare in Love. De romantische komedie vertelt het verhaal van een jonge William Shakespeare die zijn muze Viola ontmoet terwijl hij aan een nieuw toneelstuk werkt. Het publiek betreedt een wereld vol liefdesdriehoeken, verkeerde identiteiten, rivaliserende thespians en zwaardgevechten.

● Het internationale podiumfenomeen MAMMA MIA! zal fans van de tijdloze popgroep ABBA op 25 september in vervoering brengen. De Dubai Opera zal het live concert hosten, dat Dubai aandoet als onderdeel van een wereldwijde tournee ter ere van 22 jaar sinds het voor het eerst in première ging in het schitterende Londense West End.

91e Saudi National day in Dubai

Mall activiteiten

De Dubai Mall organiseert van 23 tot 25 september een speciale KSA National Day Celebration in het Dubai Aquarium. De KSA-vlag wordt gehesen in het Dubai Aquarium als onderdeel van het unieke onderwaterevenement, met optredens om 11.45 uur, 14.45 uur en 16.30 uur.